Friptura de porc la cuptor

duminică, 6 decembrie 2009

Friptura de porc la cuptor

Ingrediente friptura de porc la cuptor:
carne de porc
1 capatana de usturoi
1 pahar vin rosu
1 ardei rosu
sare, piper, ulei
optional: 1 lingura Vegeta, cimbru sau alte condimente, 2-3 rosii


Modul de preparare a retetei:
1. Se prepara mujdeiul de usturoi, cu sare si piper macinat. In caz ca folosim Vegeta, cimbru sau alte condimente, se adauga in mujdei si se omogenizeaza, impreuna cu cateva (1-2) linguri de ulei.
2. Se unge cu ulei tava sau cratita in care vom baga friptura la cuptor. Se preincalzeste cuptorul.
3. Carnea de porc se unge cu mujdeiul de usturoi. Daca sunt bucati mari de friptura, acestea se cresteaza astfel incat condimentele sa o patrunda cat mai bine. Se aseaza bucatile de carne in tava. Turnam peste ele un pahar de vin, preferabil rosu. Daca carnea nu e prea grasa, putem turna inca 2 linguri de ulei. Se feliaza ardeiul si se pune si el in tava.
4. Se acopera cratita sau tava cu capac sau folie de aluminiu. Se da la cuptor la foc mijlociu.
5. Dupa 1/2 ora se scoate tava, se ruleaza folia de aluminiu si se stropeste carnea cu sosul format. Daca friptura e aproape facuta, se da focul cuptorului la minim si se baga friptura la cuptor neacoperita, ca sosul sa scada iar bucatile de friptura sa se rumeneasca frumos. Daca punem rosii, acestea se decojesc si se pun acum la friptura: rosiile sau sucul de rosii nu se vor pune de la inceput deoarece pot intari friptura !
6. Din 1/2 in 1/2 de ora se scoate tava si se stropeste friptura cu sos, pana cand furculita intra usor in carne, semn ca friptura e facuta. In functie de marimea bucatilor si de fragezimea carnii, friptura este gata in 1 - 2:30 ore.

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.