Friptura de berbec ( miel ) cu legume

duminică, 6 decembrie 2009

Friptura de berbec ( miel ) cu legume


Ingrediente friptura de berbec ( miel ) cu legume:




  • 1 1/2 kg carne de berbec, miel sau capra intro singura bucata si fara os 
  • 4 linguri de ulei 
  • 2 morcovi 
  • 2 patrunjei 
  • 1 ceapa potrivit de mare 
  • 2-3 linguri de smantana 
  • sare 
  • cateva boabe de piper 
  • 1 foaie de dafin.


Modul de preparare a retetei:


Carnea spalata se sareaza si dupa o ora se asaza intr-o cratita cu untura incinsa. Se acopera vasul cu capac, adaugand cate putina apa. Cand carnea s-a inmuiat pe jumatate se adauga zarzavatul curatat si taiat felii rotunde, foaia de dafin, piperul, putina sare si o ceasca de apa calduta. Cand atat zarzavatul cat si carnea sunt complet fierte, carnea se scoate, se taie felii potrivite si se asaza in farfuria de servit. Alaturi se pun legumele si peste ele se toarna zeama de carne fierbinte peste care s-a pus smantana.


0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.