Cas pane

duminică, 6 decembrie 2009

Cas pane
Ingrediente

  • 4 felii cas (preferabil de oaie sau capra)
  • 1 lingura cu varf faina
  • 2 oua
  • ulei pentru prajit
Pesmet aromat
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingurita ierburi provence
  • 5-6 fulgi de usturoi uscat (sau un varf de lingurita usturoi granulat)
  • 1/2 lingurita chili pudra (optional)
  • 1/2 lingurita sare
Preparare
  1. Se taie feliile de cas groase de cca un deget. Se mixeaza in masina de cafea pesmetul cu toate condimentele trecute dupa el. Se pune faina intr-o farfurie, se bat ouale cu un strop de sare in alta, iar intr-o a treia farfurie se toarna pesmetul aromat.
    * puteti folosi si pesmetul cu verdeturi pregatit dupa reteta de aici
  2. Prima data trecem feliile de cas prin faina si scuturam usor excesul. Trecem apoi feliile prin ou. Trecem apoi feliile prin pesmet. Repetam ultimii doi pasi: mai trecem o data prin ou si la final iar prin pesmet, avand grija sa fie bucata perfect acoperite. Apasam cu degetele pe toate partile pesmetul (inclusiv pe muchii) astfel incat crusta sa fie compacta si sa se fixeze mai bine. Ridicam felia pe o muchie si usor o scuturam ca sa cada excesul de pesmet.
  3. Cand toate feliile sunt pregatite ca mai sus, le dam la frigider pentru macar 1 ora sau pana in momentul in care doriti sa le serviti. Astfel crusta se va fixa mai bine.
  4. Se incinge intr-o tigaie ulei cam de jumatate de deget. Verificam sa fie bine incins presarand putina faina in ulei si daca sfaraie e ok. Daca uleiul nu e bine incins, rezultatul va fi extrem de gras.
  5. Prajim feliile de cas in uleiul incins, maxim 30 de secunde pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos. Cu o paleta scoatem feliile pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de grasime.
    * nu inghesuiti prea multe felii de cas in tigaie ca sa nu scada temperatura uleiului; daca nu va incap toate o data, prajiti pe rand
  6. Servim imediat! E mai bun fierbinte, cat casul e moale.

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.