cartofi la cuptor

duminică, 6 decembrie 2009

cartofi la cuptor


Ingrediente
  • 1 kg cartofi mici (cam cat o nuca)
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita
  • boia dulce
  • 1/2 lingurita rozmarin tocat marunt (proaspat sau uscat)
  • 1/4 lingurita sare
  • chili  fulgi (dupa gust, optional)
  • 3-4 felioare de slaninuta afumata
Preparare
  1. Se curata cartofii de coaja, se spala si se absorb cu servetele de hartie. Se adauga condimentele si se amesteca bine cu mana sa fie acoperiti.
  2. Se pun cartofii intr-o tava teflonata, fara grasime, intr-un singur strat. Se aseaza deasupra felioare de slaninuta.
  3. Se dau la cuptor la 25grade C pentru 45 minute, amestecand la fiecare 15 minute, ca sa se rumeneasca pe toate partile. La final scuturam tava ca sa se acopere cartofii de grasimea lasata de slaninuta. Se servesc imediat, cat sunt calzi (nu sunt buni reci sau reincalziti).

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.