Ciorba radauteana
- 2.5 l supa de pui (1/2 pui, morcovi, telina, radacina patrunjel)
- 350 gr smantana grasa (25%)
- 1 lingura faina
- 1 ardei iute
- 7 catei usturoi
- sare
- piper alb
- 1 lingura otet (optional)
Preparare
- Se prepara supa de pui dupa reteta de aici, pana la pasul 4 (inclusiv). Eu am facut supa pe un pui intreg (au iesit 5 l supa) si am impartit-o in doua, folosind pentru reteta de fata 2.5 l supa si 1/2 din pui.
- Am pus supa strecurata pe foc mic (cea mai mica putere, supa nu mai are voie sa clocoteasca de acum, doar o tinem fierbinte).
- Carnea de pe 1/2 din pui am luat-o de pe oase si am desfacut-o fasiute. Ardeiul iute l-am taiat rondele si am scos semintele. Verificati ardeiul sa fi iute.
- Intr-un bol am frecat smantana cu faina si apoi am dizolvat-o cu supa fierbinte, am adaugat vreo 5 polonice pe rand si am omogenizat compozitia bine sa nu fie cocoloase.
* facem acest pas ca sa nu se branzeasca smantana cand o adaugam in supa; cu cat smantana e mai grasa, cu atat sansele sa se branzeasca sunt mai mici. - Adaugam smantana incet in supa si amestecam des.
- Adaugam fasiile de carne si ardeiul iute in supa.
- Frecam cateii de usturoi cu sare si apoi adaugam putina supa peste ei, ca sa obtinem un mujdei concentrat. Turnam mujdeiul in supa, dar printr-o sita deasa (ca sita de ceai) ca sa nu ajunga bucati de usturoi in supa. Dupa ce ati amestecat bine, verificati daca e destul de usturoiata ciorba pentru gustul vostru, si daca mai trebuie, mai faceti o portie de mujdei.
- Adaugati otetul daca doritit si dregeti supa de sare si piper.
- Lasam pe foc (tot pe mic) inca 10 minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu