Frigarui de curcan
Ingrediente:- 300 g piept de curcan
- 2 cepe rosii
- 4 cartofi mici fierti
- 2 dovlecei
- frunze de menta
Pentru sosul marinat
- 50 ml ulei
- 50 ml vin alb sec
- 1 ceapa tocata marunt
- 3-4 catei de usturoi zdrobiti
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de rozmarin uscat
- 2 foi de dafin
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
Preparare
- Amesteca toate ingredientele pentru sosul marinat si adauga pieptul de curcan taiat cuburi.Acopera castronul si lasa'l la rece 30 minute pentru condimentare si pentru fragezire
- Intre timp, taie ceapa bucati cat mai apropiate ca marime de cuburile de carne, taie dovleceii si cartofii fierti in felii mai groase.
- Scoate bucatile de carne din sosul marinat si infinge-le pe tepuse, alternandu-le cu bucati de ceapa, felii de dovlecei si de cartofi.Rumeneste frigaruile pe gratarul incins.Serveste'le calde,decorate cu frunze de menta si stropite cu sos marinat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu