Frigarui de curcan

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Frigarui de curcan
Ingrediente:

  • 300 g piept de curcan
  • 2 cepe rosii
  • 4 cartofi mici fierti
  • 2 dovlecei
  • frunze de menta
Pentru sosul marinat
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de rozmarin uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Amesteca toate ingredientele pentru sosul marinat si adauga pieptul de curcan taiat cuburi.Acopera castronul si lasa'l la rece 30 minute pentru condimentare si pentru fragezire
  2. Intre timp, taie ceapa bucati cat mai apropiate ca marime de cuburile de carne, taie dovleceii si cartofii fierti in felii mai groase.
  3. Scoate bucatile de carne din sosul marinat si infinge-le pe tepuse, alternandu-le cu bucati de ceapa, felii de dovlecei si de cartofi.Rumeneste frigaruile pe gratarul incins.Serveste'le calde,decorate cu frunze de menta si stropite cu sos marinat.

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.