Salata verde
Ingrediente:
- 1 capatana mare de salata verde sau 2 mijlocii,
- 3 linguri ulei,
- 1 lingurita otet,
- sare,
- piper,
- mustar (facultativ).
Mod de preparare: Se spala salata in mai multe ape, se curata defrunzele vestede si ingalbenite, se desprind frunzele unele de altele sise scurg bine de apa. Intr-un castron se pregateste un sos din ulei culamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga siputin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picaturacu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet. Cand sosul este gata,se pune salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata. Inacelasi fel se pregateste salata de papadie, andive, salata creata.
Salata trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita,deoarece daca sta prea mult se vestejeste si pierde din gust. O salatavesteda, nepregatita, se improspateaza daca este tinuta un timp inapa rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu