Rulada de ciocolata
Ingrediente (10 portii):
Pentru aluat:
• 4 oua
• 125 g zahar
• 1 pachetel zahar vanilinat
• 80 g faina
• 40 g amidon
• 80 g praf de cacao
• 1/2 lingurita praf de copt
• 4 oua
• 125 g zahar
• 1 pachetel zahar vanilinat
• 80 g faina
• 40 g amidon
• 80 g praf de cacao
• 1/2 lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
• 250 g zmeura (congelata sau proaspata)
• 4 foi de gelatina
• 500 ml frisca
• 80 g zahar
• 1 pachetel zahar vanilinat.
• 250 g zmeura (congelata sau proaspata)
• 4 foi de gelatina
• 500 ml frisca
• 80 g zahar
• 1 pachetel zahar vanilinat.
Pentru ornament:
• fulgi de ciocolata
• 1 lingura zahar pudra
• 1 lingura zahar pudra
Preparare:
1. Incingeti cuptorul la 190ºC. Separati ouale. Bateti albusul cu 4 linguri de apa rece, turnati in ploaie zaharul si zaharul vanilinat. Bateti galbenusurile si incorporati-le in spuma de ou. Amestecati faina, amidonul, praful de cacao si praful de copt si turnati-o din cand in cand peste amestecul cu oua. Intindeti apoi aluatul format pe o tava tapetata in prealabil cu hartie pentru copt si coaceti-l cca. 12 minute. Rasturnati-l pe un servet de bucatarie umed. Indepartati hartia de copt, rulati blatul cu ajutorul servetului si lasati-l sa se raceasca.
2. Spalati zmeura. Inmuiati gelatina. Bateti frisca impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dizolvati gelatina la foc mic, amestecati-o cu cca. 3 linguri de fris ca, apoi cu restul de frisca.
3. Derulati blatul, intin deti frisca si presarati zmeura scursa de apa. Rulati blatul la loc si lasati-l cca. 3 ore la frigider. Ornati ruloul cu fulgi de ciocolata si zahar pudra.
2. Spalati zmeura. Inmuiati gelatina. Bateti frisca impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dizolvati gelatina la foc mic, amestecati-o cu cca. 3 linguri de fris ca, apoi cu restul de frisca.
3. Derulati blatul, intin deti frisca si presarati zmeura scursa de apa. Rulati blatul la loc si lasati-l cca. 3 ore la frigider. Ornati ruloul cu fulgi de ciocolata si zahar pudra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu