Rulada de ciocolata

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Rulada de ciocolata

                                                                                     
Ingrediente (10 portii):




Pentru aluat:
• 4 oua
• 125 g zahar
• 1 pachetel zahar vanilinat
• 80 g faina
• 40 g amidon
• 80 g praf de cacao
• 1/2 lingurita praf de copt


Pentru umplutura:
• 250 g zmeura (congelata sau proaspata)
• 4 foi de gelatina
• 500 ml frisca
• 80 g zahar
• 1 pachetel zahar vanilinat.


Pentru ornament: 
• fulgi de ciocolata
• 1 lingura zahar pudra


Preparare:

1. Incingeti cuptorul la 190ºC. Separati ouale. Bateti albusul cu 4 linguri de apa rece, turnati in ploaie zaharul si zaharul vanilinat. Bateti galbenusurile si incorporati-le in spuma de ou. Amestecati faina, amidonul, praful de cacao si praful de copt si turnati-o din cand in cand peste amestecul cu oua. Intindeti apoi aluatul format pe o tava tapetata in prealabil cu hartie pentru copt si coaceti-l cca. 12 minute. Rasturnati-l pe un servet de bucatarie umed. Indepartati hartia de copt, rulati blatul cu ajutorul servetului si lasati-l sa se raceasca.
2. Spalati zmeura. Inmuiati gelatina. Bateti frisca impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dizolvati gelatina la foc mic, amestecati-o cu cca. 3 linguri de fris ca, apoi cu restul de frisca.
3. Derulati blatul, intin deti frisca si presarati zmeura scursa de apa. Rulati blatul la loc si lasati-l cca. 3 ore la frigider. Ornati ruloul cu fulgi de ciocolata si zahar pudra.




0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.