Oua umplute

duminică, 6 decembrie 2009

Oua umplute


Iti trebuie:
9-10 oua


Pregatesti asa:


  1. Speli bine ouale si le pui la fiert in apa rece cu sare pentru 6 minute.
  2. Dupa acest timp le pui sub jet de apa rece, le lasi cateva minute si le cureti de coaja.
  3. Tai ouale in doua si daca ai timp le faci si un model cu zimþi cu un cutit bine ascutit.
Umplutura 1: 
  1. Amesteci 100 g unt, 50 ml smantana, 50 g mustar, sare, piper, patrunjel verde tocat, 1 ceapa taiata marunt, calita in  2 linguri de ulei si umpli 6 jumatati de ou.
Umplutura 2:
  1. Amesteci 100 g sunca taiata cubulete cu 1 castravete taiat marunt, 1 galbenus, 3-4 linguri maionezã (sau smantana).
  2. Umpli cu aceasta compozitie 7 jumatati de ou.
Umplutura 3: 
  1. Calesti 100 g ciuperci taiate marunt cu o jumatate de ceapa tocata marunt si 50 g carnat afumat tãiat marunt, le lasi putin sa se raceasca, le amesteci cu 2-3 linguri de maioneza si umpli jumatatile de ou ramase.
Cum servesti:
Sunt foarte gustoase dupa ce le-ai tinut 1 ora la frigider.
 Cum decorezi:


  • Pe un platou asezi frunze de salata verde, fire de marar, si tulpini de praz despicate la varf.

  • Asezi apoi jumatatile de oua ornate cu fasii de castravete, de masline si de gogosar.


  • Bucatarul te invata:
    Daca pui in fiecare dintre umpluturi putina zeama de la gogosarii in otet, acestea nu vor fi inecacioase.
    Pregatire: 60 minute
    Portii: 8-10 portii

    0 comentarii:

     
    Colinde de Craciun © 2008.