Piept de curcan in sos de patrunjel

luni, 7 decembrie 2009




Piept de curcan in sos de patrunjel

Ingrediente (4 portii):

  • 800 g piept de curcan
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei cu busuioc
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 200 ml supa
  • 500 g rosii cherry
  • 1 lingura zahar
  • 2 pachetele patrunjel congelat
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri capere
  • 1/2 lingurita sambal oelek
 Preparare:

1. Incingeti cuptorul la 190 grade C. Spalati pieptul de curcan si uscati-l pe un servet de bucatarie. Condimenntati-l cu sare si cu piper. Prajiti-l in 2 linguri de ulei.
2. Stropiti pieptul de curcan cu sucul de lamaie. Lasati-l la cuptor cca. 40 de minute. Turnati treptat 100 ml supa. Spalati rosiile si adaugati-le peste carne, dupa 30 de minute. presarati sare, zahar si piper.
3. Pasati patrunjelul, usturoiul curatat cu restul de supa, caperele, restul de ulei si sosul sambal oelek. Condimentati sosul cu sare si serviti-l odata cu pieptul de curcan si cu rosiile inabusite. Pofta buna!

Preparare: 20 de minute.
Cca. 410 kcal/portie


Extrasfat
Sosul de patrunjel va avea o nota aparte daca veti folosi capere in sare de mare. In cazul acesta, aveti grija sa nu mai condimemtati mancarea la fel de mult.

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.