Buzunare cu curcan si bacon afumat
Ingrediente (pentru 2 persoane)
5-6 “buzunare” (“bouchée à garnir” se numesc aici si au aceeasi compozitie ca foile pentru pateu)
200 g piept de curcan
100 g bacon afumat (lardons fumés)
1 ceapa
5 catei de usturoi
codimente: 1 lingurita de ierburi de Provence (cimbru, rozmarin, origano, busuioc) + cate un varf de chimen praf, coriandru uscat, boia dulce, piper, sare.
1/2 ceasca de vin alb sec
4 linguri de smantana
2 linguri de ulei de masline
Carnea trebuie sa stea la marinat cel putin o ora, deci nu asteptati sa vi se faca foame inainte sa va apucati sa gatiti acest fel
Se taie carnea de curcan in cubulete cat mai mici (sau se da prin masina de tocat), se toaca ceapa si usturoiul.
Se amesteca intr-un vas toate ingredientele de mai sus, cu exceptia vinului si a smantanei si se lasa la marinat in frigider cel putin o ora (eventual chiar si peste noapte).
Dupa ce carnea s-a marinat suficient si s-a patruns de gustul condimentelor toata compozitia se pune intr-o tigaie cu capac si se lasa la inabusit aproximativ 15 minute, timp isi care isi lasa si zeama.
Dupa 15 minute se ia capacul, se toarna vinul si se lasa descoperit inca aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
Se adauga si smantana si se mai lasa 5 minute sa scada sosul aproape de tot, apoi se opreste focul.
Cu ajutorul unei linguri se umplu “buzunarele”, care se asaza pe o tava si de dau la cuptor (incalzit in prealabil) maximum 5 minute, cat sa se incalzeasca uniform. Nu trebuie lasate mai mult pentru ca trag zeama din compozitie si incep sa se inmoaie.
Sunt foarte satioase si se servesc cu salata rece de cartofi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu