Mini-prăjitură cu fructe de pădure

marți, 8 decembrie 2009

Mini-prăjitură cu fructe de pădure

Mini-prajitura cu fructe de padure.jpg
Ingrediente:
Pentru blat
  • 100 g migdale tăiate
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g făină
  • 2 linguri frişca
  • în plus:
  • 300 g fructe de pădure (afine, mure, zmeură, coacăze)
  • 50 g glazură de ciocolată albă
  • 250 ml frişca
  • 1 pachet zahăr vanilinat
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 pachet glazură roşie
  • 2 linguri lichior
Preparare:
Ungeţi cu grăsime o formă de sufleu (0,20 cm) şi tapetaţi-o cu hârtie pentru copt. Incingeţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi mare migdalele.
Amestecaţi într-un castron untul cu zahărul vanilat, migdalele, făina şi frişca, întindeţi amestecul pe fundul formei de sufleu. Coaceţi-l circa 20 de minute. Scoateţi blatul din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească în formă pe un fund de bucătărie.
Alegeţi fructele, spălaţi-le cu apă rece şi scurgeţi-le într-o strecurătoare. Topiţi glazura de ciocolată la bain-marie. Scoateţi blatul de migdale din formă şi întindeţi pe el glazura uşor răcită.
Bateţi frişca bine şi adăugaţi zahărul vanilat şi sucul de lămâie. Pregătiţi glazura roşie pentru tort conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi încorporaţi lichiorul.
Intindeţi frişca peste glazura de ciocolată, presăraţi fructele, turnaţi glazura pentru tort şi serviţi.

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.