Ingrediente:
- iepure
- Ulei pentru uns
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 5 catei usturoi
- 1 lingura vegeta
- 1 lingura margarina
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura vegeta
- 1 lingura boia dulce de ardei
- Sare, piper dupa gust
Intr-un castron punem 1 litru apa, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate felii si condimentam cu vegeta.
Punem carnea in aceasta marinata si o lasam in frigider pana a doua zi.Inainte de a o pregatii, scoatem carnea din marinata si o lasam la scurs 10 minute intr-un strecurator.
In alt strecurator punem la scurs ceapa, morcovul si usturoiul, care au fost si ele in marinata.
Luam un bol, punem un el 2 linguri de ulei de masline, margarina, vegeta, boiaua dulce de ardei, piper sis are si amestecam totul pana vom obtine o pasta omogena.
Ungem o tava cu ulei, carnea de iepure gata scursa, o ungem peste tot cu pasta din margarina si o punem in tava, peste punem legumele, scurse si ele in prealabil, stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor pentru 1 ora. Timpul de coacere depinde si de cat de mare si cat de batran este iepurasul.
Aceasta friptura de iepure o putem servii langa o garniture de orez.
Intr-o cratita punem 600ml apa, condimentam cu vegeta sis are dupa gust si adaugam orezul ales si spalat in prealabil. Il fierbem 20 minute, dupa care este gata de servit..
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu