Figurine de Craciun
Pentru fursecuri iti trebuie: - 350 g faina
- 75 g miere
- 175 g zahar
- 50 g unt
- 1 ou
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
- sare
- 1 lingura zeama de lamaie.
- 3 albusuri
- 200 g rahat
- 50 g stafide
- 1 plic gelatina rosie
- colorant alimentar rosu
- 5 linguri zahar pudra.
- Cerni faina cu praful de copt intr-un castron.
- Separat amesteci untul cu mierea si zaharul pe baie de abun pana se topeste acesta din urma, apoi torni peste faina.
- Adaugi oul, scortisoara, coaja si zeama de lamaie si framanti pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
- Il intinzi apoi intr-o foaie de 3 mm grosime: decupezi cu un pahar mic doar din jumatate de foaie de aluat iti ies 30 de bucati de fursecun mici.
- Cu alte 2 pahare de marimi diferite decupezi din cealalta jumatate a foii de aluat fursecuri mai mari ca sa formezi corpul oamenilor de zapada.
- Trebuie sa-ti iasa alte 10 fursecuri mijlocii si aite 10 fursecuri mari.
- Pe toate cele 30 de fursecuri mici lipesti jumatati de stafide drept ochi.
- La 10 dintre fursecurile mici adaugi prin lipire cate un fursec mijlociu si unul mare ca sa formezi oamenii de zapada.
- Atat cele 20 de fursecuri mici, cat si cei 10 oameni de zapada ii asezi in tava unsa cu margarina din abundenta si dai la cuptor pentru 10 minute.
- Topesti apoi rahatul taiat marunt cu 3 lingun de apa, pe baie de aburi.
- Dupa ce s-a topit adaugi gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.
- Separat, bati albusurile cu zaharul pe baie de aburi pana ce devin lucioase.
- Glazurezi fursecurile cu bezeaua pregatita, le faci nasturi din stafide, nas din compozitia de gelatina si gura o desenezi cu colorant alimentar.
- Palaria le-o faci din rahat verde.
Iei fursecurile mici,le faci barba din bezea, nas, bujori in obraji si caciula din compozitia de gelatina si le lasi pana a doua zi sa se usuce putin glazura.
Pentru obraj, gura si caciula Mosului, poti folosi si fructe rosii din compot sau jeleuri.
Portii: 30 bucati
Pregatire: 45 minute
Coacere: 10 minute
Bucatarul te invata:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu