Figurine de Craciun

luni, 7 decembrie 2009

Figurine de Craciun


Pentru fursecuri iti trebuie:
Figurine de Craciun
  • 350 g faina
  • 75 g miere
  • 175 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • sare
  • 1 lingura zeama de lamaie.
Pentru ornat iti trebuie:
  • 3 albusuri
  • 200 g rahat
  • 50 g stafide
  • 1 plic gelatina rosie
  • colorant alimentar rosu
  • 5 linguri zahar pudra.
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina cu praful de copt intr-un castron.
  2. Separat amesteci untul cu mierea si zaharul pe baie de abun pana se topeste acesta din urma, apoi torni peste faina.
  3. Adaugi oul, scortisoara, coaja si zeama de lamaie si framanti pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
  4. Il intinzi apoi intr-o foaie de 3 mm grosime: decupezi cu un pahar mic doar din jumatate de foaie de aluat iti ies 30 de bucati de fursecun mici.
  5.  Cu alte 2 pahare de marimi diferite decupezi din cealalta jumatate a foii de aluat fursecuri mai mari ca sa formezi corpul oamenilor de zapada.
  6. Trebuie sa-ti iasa alte 10 fursecuri mijlocii si aite 10 fursecuri mari.
  7. Pe toate cele 30 de fursecuri mici lipesti jumatati de stafide drept ochi.
  8. La 10 dintre fursecurile mici adaugi prin lipire cate un fursec mijlociu si unul mare ca sa formezi oamenii de zapada.
  9. Atat cele 20 de fursecuri mici, cat si cei 10 oameni de zapada ii asezi in tava unsa cu margarina din abundenta si dai la cuptor pentru 10 minute.
  10. Topesti apoi rahatul taiat marunt cu 3 lingun de apa, pe baie de aburi.
  11. Dupa ce s-a topit adaugi gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.
  12. Separat, bati albusurile cu zaharul pe baie de aburi pana ce devin lucioase.
Cum ornezi oamenii de zapada:
  1. Glazurezi fursecurile cu bezeaua pregatita, le faci nasturi din stafide, nas din compozitia de gelatina si gura o desenezi cu colorant alimentar.
  2. Palaria le-o faci din rahat verde.
Cum il ornezi pe Mos Craciun:
          Iei fursecurile mici,le faci barba din bezea, nas, bujori in obraji si caciula din compozitia de gelatina si le lasi pana a doua zi sa se usuce putin glazura.
   Pentru obraj, gura si caciula Mosului, poti folosi si fructe rosii din compot sau jeleuri.
Portii: 30 bucati

Pregatire: 45 minute

Coacere: 10 minute

Bucatarul te invata:


0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.