Cozonac cu mac
Ingrediente
- 600 gr faina
- 125 gr unt
- 120 ml smantana
- 50 ml lapte
- 70 ml apa
- 100 gr zahar
- 1 zahar vanilat
- 4 galbenusuri
- 1 lingura ulei
- 1 fiola esenta vanilie
- coaja razuita de la o portocala
- 25 gr drojdie proaspata
- 300 gr mac macinat in masina de cafea
- 1 cana lapte
- 3 linguri zahar (puteti pune mai mult, dupa gust)
- 1 zahar vanilat
- 1 fiola esenta vanilie
- Drodia se dizolva in putin lapte caldut si se lasa sa se umfle vreo 10 minute.
- Din toate ingredientele se framanta apoi un aluat. Framantati cu mana 30 minute daca nu aveti masina de paine sau robotel de framantat. Se acopera apoi aluatul cu o folie sau un prosop si se pune la loc caldut si fara curenti la crescut pentru cel putin 1 ora
- Cat creste aluatul preparati umplutura: puneti ingredientele la fiert pana macul e moale(cca 20 minute). La sfarsit adaugati esenta de vanilie.
- Cand e crescut bine se imparte aluatul in jumatate. Se intind 2 foi si fiecare se unge cu mac fiert in lapte, apoi se ruleaza. Cele doua rulouri rezultate se impletesc si se pun intr-o tava (a mea avea diametrul de 26cm). Se lasa la crescut in tava cca 30 -45 minute.
- Se unge cozonacul cu galbenus batut cu putin lapte si se orneaza cu zahar si mac.
- Se da la cuptor ;a 180C pana se rumeneste, cam 50 minute -1 ora.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu