Vin fiert
Ingrediente
Condimente vin fiert- 10 cuisoare
- 10 boabe piper negru
- 2 boabe nucsoara
- 3 boabe cardamom
- 1 steluta anason
- 1/2 lingurita coriandru
- 1 baton scortisoara de 10 cm
- Pregatiti amestecul de condimente pentru vin sau folositi un amestec gata cumparat.
- Am scos cotorul de la mere pentru a le felia mai usor, folosind instrumentul special pentru acest lucru. Taiati merele si portocala felii.
- Am pus vinul cu zaharul intr-o oala cu fund gros si am pus pe foc mediu sa se incalzeasca.
- Am pus si condimentele intr-o tigaie si le-am incalzit pe foc mediu pana am simtit mirosul lor. Nu trebuie prajite! Cum simtiti ca incep sa degaje miros le aruncati in vin.
- Lasati vinul cu arome sa se incalzesca pana vedeti pe marginea oalei ca se formeaza mici bule, cam 5 minute.
* vinul nu trebuie sa fiarba in timpul prepararii, se va evapora alcoolul - Adaugati feliile de fructe, puneti un capac si lasati alte 5 minute pe foc, dar cu capac de data asta sa nu se evapore tot alcoolul.
- Puneti in cani printr-o strecuratoare. Asezati in cani si cateva felii din fructele fierte. Decorati cu felii de portocala proaspete si batoane de scortisoara. Serviti fierbinte!
* puteti adauga zahar in pahare daca nu e suficient de dulce; e mai bine asa, fiecare isi indulceste vinul dupa propriul gust!
** restul fructelor fierte in vin se manaca la sfarsit, sunt tare bune, nu le aruncati.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu