Vin fiert

duminică, 6 decembrie 2009

Vin fiert
Ingrediente
  • 1 sticla 750 ml vin rosu sau alb
  • 3 linguri zahar
  • 3 mere mici
  • 1 portocala
Condimente vin fiert
  • 10 cuisoare
  • 10 boabe piper negru
  • 2 boabe nucsoara
  • 3 boabe cardamom
  • 1 steluta anason
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1 baton scortisoara de 10 cm
Preparare
  1. Pregatiti amestecul de condimente pentru vin sau folositi un amestec gata cumparat.
  2. Am scos cotorul de la mere pentru a le felia mai usor, folosind instrumentul special pentru acest lucru. Taiati merele si portocala felii.
  3. Am pus vinul cu zaharul intr-o oala cu fund gros si am pus pe foc mediu sa se incalzeasca.
  4. Am pus si condimentele intr-o tigaie si le-am incalzit pe foc mediu pana am simtit mirosul lor. Nu trebuie prajite! Cum simtiti ca incep sa degaje miros le aruncati in vin.
  5. Lasati vinul cu arome sa se incalzesca pana vedeti pe marginea oalei ca se formeaza mici bule, cam 5 minute.
    * vinul nu trebuie sa fiarba in timpul prepararii, se va evapora alcoolul
  6. Adaugati feliile de fructe, puneti un capac si lasati alte 5 minute pe foc, dar cu capac de data asta sa nu se evapore tot alcoolul.
  7. Puneti in cani printr-o strecuratoare. Asezati in cani si cateva felii din fructele fierte. Decorati cu felii de portocala proaspete si batoane de scortisoara. Serviti fierbinte!
    * puteti adauga zahar in pahare daca nu e suficient de dulce; e mai bine asa, fiecare isi indulceste vinul dupa propriul gust!
    ** restul fructelor fierte in vin se manaca la sfarsit, sunt tare bune, nu le aruncati.

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.