Tort tiramisu

duminică, 6 decembrie 2009

Tort tarmisiu
Ingrediente:

  • Un pachet de piscoturi de sampanie, 
  • un litru de lapte, 
  • zahar, 
  • doua pliculete nes-cafe, 
  • zahar vanilat, 
  • o conserva de ananas de 700g.
Pentru crema ne trebuie: 


  • un pachet de crema tiramisu, 
  • un pachet cu praf de frisca, 
  • iar pentru decoratiuni ne trebuiie kiwi si o portocala




Cum se prepara:

  1. Punem 300ml de lapte impreuna cu 100 grame de zahar intr-un vas, apoi se lasa la doua-trei clocote pana ce se dizolva bine, bine zaharul, iar dupa aceea se lasa la racit.
  2. Se adauga nes in lapte si pe rand se umezeste fiecare piscot si se aseaza pe platou ca si in imaginea de mai jos.
  3. Peste stratul de piscoturi se pune ½ din crema tiramisu, iar peste crema de tiramisu se adauga cateva cubulete de ananas.
  4. Apoi se punse si al doi-lea rand de piscoturi, afundate o singura data in laptele cu nes.Acum se pune si se orneaza crema de tiramisu peste tort, apoi se orneaza kiwi-ul si portocala.
  5. Iar daca vreti puteti rade si ciocolata peste tort si putine bomboane de ornament.
Pofta Buna !!!


0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.