Tocanita de iepure cu masline

duminică, 6 decembrie 2009

Tocanita de iepure cu masline


Ingrediente

  • 700 gr carne iepure (1/2 iepure)
  • 1 conserva de 400 gr rosii
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 mana masline negre
Preparare
  1. Se incinge uleiul intr-o oala si se prajesc bucatile de carne pe ambele parti, cate 2-3 minute pe fiecare parte.
  2. Se scoate carnea din oala si se adauga in loc ceapa tocata si se lasa pe foc pana se inmoaie un pic.
  3. Se adauga usturoiul strivit, rosiile cu tot cu suc, foile de dafin, se condimenteaza totul cu sare, piper si cimbru. Se aseaza bucatile de carne in sos si se toarna cca 100 ml apa.
  4. Se lasa totul la fiert la foc mediu, cu capac, pentru 40 minute.
  5. Se adauga maslinele (fara samburi daca doriti) si se mai lasa la fiert 5 minute fara capac. Se serveste cu orez sau piure de cartofi.

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.