Salata picanta.

luni, 7 decembrie 2009

 Salata picanta.



Ingrediente pentru salata:
salate retete200 g porumb
2 morcovi
1 ardei rosu
1 ardei verde

Ingrediente pentru sos:
2 linguri pasta de tomate
2 linguri mustar iute
1 lingura de unt
usturoi
1 lingurita praf de chili
piper dupa gust

Mod de preparare:
Legumele se spala si se taie. Morcovul se taie rondele iar ardeii, dupa ce am scos codita si cotorul, se taie fasii, pe lungime. Se pun toate legumele la fiert timp de 10-15 minute.

Intre timp se prepara sosul. Se amesteca pasta de tomate impreuna cu mustarul si untul la foc mic. Se adauga usturoiul tocat marunt si se condimenteaza cu chili si piper. Dupa ce s-a condimentat se ia imediat de pe foc. Nu necesita fierbere.

Cand legumele au fiert, se scot din apa, se aseaza pe un platou si cat sunt inca fierbinti se amesteca cu o lingura de unt pana acesta se topeste.

Se garniseste cu sosul picant si se serveste calda.


0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.