Pizza cu rosii, sunca si mozzarella
Ingrediente pizza cu rosii, sunca si mozzarella:
Topping pizza:
- mozzarella,
- sunca,
- frunze busuioc,
- 10 g parmezan ras
- 300 g faina,
- 30 g unt,
- 150 ml lapte caldut,
- 25 g drojdie,
- 1/2 lingurita sare,
- 1/2 lingurita zahar
- 200 g faina,
- 125 ml apa calda,
- 1 lingura ulei masline,
- 20g drojdie,
- 1/3 lingurita sare,
- 1 lingurita zahar
Modul de preparare a retetei:
Preparare aluat pufos de pizza:
Preparare aluat pufos de pizza:
- se freaca drojdia cu zaharul,
- se adauga 100 ml lapte caldut,
- 120 g faina,
- se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop curat.
- Se adauga apoi restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute.
- Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop curat.
- Se ia din lighenas, se pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic pentru a nu avea bule mari de aer si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm grosime, care se aseaza in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt.
- Pizza cu aluat pufos se coace mai lent, o vom tine mai mult timp in cuptor, dar este mai usor de preparat in cuptorul aragazului.
Preparare aluat crocant pentru pizza:
- se intinde faina pe masa de lucru,
- se face o adancitura in mijlocul gramezii de faina.
- In aceasta adancitura se freaca drojdia cu zaharul;
- se lasa 5 minute sa inceapa sa fermenteze, se adauga apa calduta si uleiul.
- Cu o furculita se inglobeaza treptat faina de pe margine, cu miscari in spirala.
- Cand devine suficient de gros aluatul, se inglobeaza restul de faina, amestecand si framantand cu mainile.
- Se framanta 5 minute, se lasa apoi aluatul de pizza la crescut, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul.
- Il luam din lighenas si il framantam 1 -2 minute pentru a nu avea bule mari de aer in coca, il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime, si avem pregatit aluatul crocant de pizza.
- Se unge tava cu ulei de masline si se pune blatul de pizza in ea.
- Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede dar in acelasi timp necesita precautii speciale pentru a iesi bine, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza.
- Poate fi preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe ea.
Pizza cu rosii, sunca si mozzarella:
- se unge blatul de pizza cu sos de rosii pentru pizza,
- se presara mozzarella, sunca,
- frunze de busuioc,
- parmezan ras si se da la cuptor 10 - 35 minute, in functie de blatul folosit si de tipul cuptorului.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu