Pizza cu rosii, sunca si mozzarella

luni, 7 decembrie 2009

Pizza cu rosii, sunca si mozzarella

Ingrediente pizza cu rosii, sunca si mozzarella:
Topping pizza:

Pizza cu rosii, sunca si mozzarella
  •  mozzarella, 
  • sunca, 
  • frunze busuioc, 
  • 10 g parmezan ras 
Aluat pufos de pizza:

  • 300 g faina, 
  • 30 g unt, 
  • 150 ml lapte caldut, 
  • 25 g drojdie, 
  • 1/2 lingurita sare, 
  • 1/2 lingurita zahar 
Aluat subtire, crocant de pizza:

  •  200 g faina, 
  • 125 ml apa calda, 
  • 1 lingura ulei masline, 
  • 20g drojdie, 
  • 1/3 lingurita sare, 
  • 1 lingurita zahar
Modul de preparare a retetei:
Preparare aluat pufos de pizza:
  • se freaca drojdia cu zaharul, 
  •  se adauga 100 ml lapte caldut, 
  • 120 g faina, 
  • se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop curat.
  •  Se adauga apoi restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. 
  • Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop curat. 
  • Se ia din lighenas, se pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic pentru a nu avea bule mari de aer si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm grosime, care se aseaza in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt.
  •  Pizza cu aluat pufos se coace mai lent, o vom tine mai mult timp in cuptor, dar este mai usor de preparat in cuptorul aragazului.
Preparare aluat crocant pentru pizza
  • se intinde faina pe masa de lucru, 
  • se face o adancitura in mijlocul gramezii de faina.
  •  In aceasta adancitura se freaca drojdia cu zaharul;
  •  se lasa 5 minute sa inceapa sa fermenteze, se adauga apa calduta si uleiul. 
  • Cu o furculita se inglobeaza treptat faina de pe margine, cu miscari in spirala. 
  • Cand devine suficient de gros aluatul, se inglobeaza restul de faina, amestecand si framantand cu mainile. 
  • Se framanta 5 minute, se lasa apoi aluatul de pizza la crescut, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul.
  •  Il luam din lighenas si il framantam 1 -2 minute pentru a nu avea bule mari de aer in coca, il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime, si avem pregatit aluatul crocant de pizza. 
  • Se unge tava cu ulei de masline si se pune blatul de pizza in ea. 
  • Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede dar in acelasi timp necesita precautii speciale pentru a iesi bine, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza. 
  • Poate fi preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe ea. 
Pizza cu rosii, sunca si mozzarella: 
  • se unge blatul de pizza cu sos de rosii pentru pizza, 
  • se presara mozzarella, sunca,
  •  frunze de busuioc, 
  • parmezan ras si se da la cuptor 10 - 35 minute, in functie de blatul folosit si de tipul cuptorului.

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.