Despre Craciun si Mos Craciun

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Despre Craciun si Mos Craciun!


     Craciunul este cea mai indragita sarbatoare de pe Pamant. La data de 25 decembrie majoritatea crestinilor sarbatoresc NASTEREA DOMNULUI ISUS HRISTOS. Cu o zi inainte pe data de 24 decembrie in Ajunul Craciunului se obisnuiste sa se impodobeasca bradul de Craciun impreuna cu toata familia.

          Iar inainte sa se lase seara traditia, ce isi are originea in adancul istoriei poporului nostru, spune ca toti oamenii, copii si batrani, sa se bucure de frumosul sentiment de a umbla si colinda pe la: vecini, prieteni, rude, sa petreaca, sa se bucure impreuna cu acestia in Noaptea de Craciun. 


        


     In seara de ajun cand toata familia se aduna acestia au frumosul obicei de a-si imparti cadouri intre ei.
     Unul dintre cele  mai speciale si mai frumose momente este cel in care toti copii asteapta cu nerabdare cadourile gasite sub bradul de Craciun lasate de Mos Craciun. Toti copii vor primi un cadou pe masura fiecaruia. Copii care au fost rai in timpul anului nu vor primi cadoul pe care il doresc, iar copii care au fost cuminti in timpul anului ce a trecut vor primi de la "Mosul" cadoul ce il doresc.

    Aceasta sarbatoare tine trei zile 25, 26, 27 decembrie. Aceste zile magice ofera fiecarui pamantean sa se bucure alaturi de  persoanele iubite. Este un prilej pentru fiecare de a se impaca cu toti cei carora le poarta pica. Pentru ca acesta frumoasa sarbatoare are ca si scop de a ii uni pe toti si de a se bucura impreuna dand uitarii conflictelor si greutatilor prin care au trecut.

Dar cine este MOS CRACIUN?
 

    Povestea incepe undeva pe la polul Nord. Mos Craciun este un batranel mai plinut dar  simpatic, cu barba alba. La polul Nord Mosul impreuna cu ajutoarele sale au o fabrica de jucarii. Aceste jucarii sunt facute pentru fiecare copil din lume. Inainte de data de 24 decembrie Mos Craciun primeste scrisori de la fiecare copil de pe Pamant.

   Fiecare copil trebuie sa scrie in scrisoare mai intai de toate o poezie pentru Mos Craciun. Apoi fiecare copil va mentiona in scrisoarea pentru mos daca a fost cuminte sau obraznic,daca i'a ascultat pe parinti si daca a primit note bune la scoala. Si ultimul lucru ce ar trebuii sa fie mentionat in scrisoare si cel mai asteptat de catre copii este cadoul pe care vrea sa il primeasca. 
    Dupa ce Mos Craciun  citeste toate scrisorile pune toate cadourile in sania sa. Mosul isi pune la sanie renii magici, reni care pot sa zboare. In acest fel el zboara in noaptea ajunului in toata lumea. Noaptea cand totii copii dorm el opreste sania pe fiecare casa unde sunt copii. 



  
     Modul lui de a intra in casa si de a lasa cadoul este pe hornul casei. Dupa ce a intrat scoate din sacul sau mare cadoul si il lasa sub frumosul brad impodobit de Craciun. Mos Craciun pentru ca are adresa fiecarui copil din lume nu uita pe nimeni, ca dimineata cand copii se trezesc sa isi gaseasca cadoul. Dupa ce a terminat de impartit cadourile Mosul zboara impreuna cu renii sai inapoi la polul nord si asteapta anul urmator.
 
Andra - Mos Craciun
www.colindede-craciun.blogspot.com 




   

 

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.