Vinete umplute la cuptor
Iti trebuie:
- 1 kg vinete
- 7 oua
- 200 g telemea sau cascaval
- 200 g sunca presata
- 6 rosii
- 250 ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Pregatesti asa:
- Pui 6 oua la fiert, apoi tai vinetele in doua pe lungime, le scoti miezul si-l stropesti cu zeama de lamaie ca sa ramana alb.
- Oparesti apoi rosiile, le decojesti si le tai marunt.
- Toci miezul vinetelor, tai bucatele sunca, dai cascavalul pe razatoare, apoi le amesteci pe toate cu oul crud si ouale fierte taiate cubulete.
- Adaugi putin ulei, sare si piper dupa gust, omogenizezi compozitia si umpli jumatatile de vinete pregatite.
- Le asezi apoi intr-o tava in care ai pus ulei si le dai la cuptor pentru 15 minute.
- Cand sunt gata le presari cu verdeata tocata.
- Le poti servi cu sos de rosii, smantana sau poti presara putin cascaval ras imediat dupa ce le scoti din cuptor.
Portii: 3-4
Pregatire: 20 minute
Coacere: 15 minute
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu