Vinete umplute la cuptor

duminică, 6 decembrie 2009

Vinete umplute la cuptor


Iti trebuie:


  • 1 kg vinete
  • 7 oua
  • 200 g telemea sau cascaval
  • 200 g sunca presata
  • 6 rosii
  • 250 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Pregatesti asa:
  1. Pui 6 oua la fiert, apoi tai vinetele in doua pe lungime, le scoti miezul si-l stropesti cu zeama de lamaie ca sa ramana alb.
  2. Oparesti apoi rosiile, le decojesti si le tai marunt.
  3. Toci miezul vinetelor, tai bucatele sunca, dai cascavalul pe razatoare, apoi le amesteci pe toate cu oul crud si ouale fierte taiate cubulete.
  4. Adaugi putin ulei, sare si piper dupa gust, omogenizezi compozitia si umpli jumatatile de vinete pregatite.
  5. Le asezi apoi intr-o tava in care ai pus ulei si le dai la cuptor pentru 15 minute.
  6. Cand sunt gata le presari cu verdeata tocata.
  7. Le poti servi cu sos de rosii, smantana sau poti presara putin cascaval ras imediat dupa ce le scoti din cuptor.
Portii: 3-4
Pregatire: 20 minute
Coacere: 15 minute

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.