Tort de pepene galben
Pentru blat iti trebuie: - 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina.
- Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul treptat, galbenusurile unul cate unul, incorporezi si faina si amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos.
- Ungi o forma de tort cu margarina, o tapetezi cu faina, torni compozitia si o dai la cuptor pentru 30-35 de minute.
- 1 pepene galben de 1 kg
- 1 plic zahar vanilat
- 6 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri lichior de fructe
- 100 g zahar + 3 linguri
- 2 plicuri gelatina
- 600 g frisca.
- Cureti pepenele de coaja si samburi, apoi il tai felii, iar cateva le opresti pentru ornat.
- Pe celelalte le pasezi si amesteci piureul obtinut cu zeama de lamaie, lichiorul si zaharul.
- Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi pe foc mic.
- Cand e gata o amesteci cu cateva linguri de piure, apoi il incorporezi pe tot.
- Bati bine si frisca, o amesteci cu piureul de pepene si o dai la rece pentru 30 de minute.
- Fierbi apoi o cana de apa cu 3 linguri de zahar si o vanilie pana obtii un sirop subtire pe care-l lasi sa se raceasca.
- Tai apoi blatul in doua felii pe care apoi le insiropezi si le umpli cu crema de pepene pregatita.
- Imbraci tortul cu crema, ornezi cu bucatele de pepene si-l dai la rece.
Pregatire: 30 minute
Coacere: 35 minute
Bucatarul te invata:
- Alege un pepene galben mai putin zemos si cu un miez mai colorat ca sa-ti iasa crema mai gustoasa si mai inchegata.
- Nu pasa tot miezul! Taie-l bucatele si adauga-l asa in crema.
- Tortul va arata astfel mai apetisant.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu