Tort de pepene galben

luni, 7 decembrie 2009

Tort de pepene galben
Pentru blat iti trebuie:


  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina.
Pregatesti asa:

  1. Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul treptat, galbenusurile unul cate unul, incorporezi si faina si amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos.
  2. Ungi o forma de tort cu margarina, o tapetezi cu faina, torni compozitia si o dai la cuptor pentru 30-35 de minute.
Pentru crema iti trebuie:

  • 1 pepene galben de 1 kg
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri lichior de fructe
  • 100 g zahar + 3 linguri
  • 2 plicuri gelatina
  • 600 g frisca.
Pregatesti asa:

  1. Cureti pepenele de coaja si samburi, apoi il tai felii, iar cateva le opresti pentru ornat.
  2. Pe celelalte le pasezi si amesteci piureul obtinut cu zeama de lamaie, lichiorul si zaharul.
  3. Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi pe foc mic.
  4. Cand e gata o amesteci cu cateva linguri de piure, apoi il incorporezi pe tot.
  5. Bati bine si frisca, o amesteci cu piureul de pepene si o dai la rece pentru 30 de minute.
  6. Fierbi apoi o cana de apa cu 3 linguri de zahar si o vanilie pana obtii un sirop subtire pe care-l lasi sa se raceasca.
  7. Tai apoi blatul in doua felii pe care apoi le insiropezi si le umpli cu crema de pepene pregatita.
  8. Imbraci tortul cu crema, ornezi cu bucatele de pepene si-l dai la rece.
Portii: 7-8 portii
Pregatire: 30 minute
Coacere: 35 minute
Bucatarul te invata:

  1. Alege un pepene galben mai putin zemos si cu un miez mai colorat ca sa-ti iasa crema mai gustoasa si mai inchegata.
  2. Nu pasa tot miezul! Taie-l bucatele si adauga-l asa in crema.
  3. Tortul va arata astfel mai apetisant.
Tort de pepene galben

0 comentarii:

 
Colinde de Craciun © 2008.