Prajitura fina de coacaze
Ingrediente:
Ingrediente pentru 14 portii:
Umplutura si glazura:
» 750 g coacaze rosii;
» 2 linguri migdale macinate;
» 2 linguri pesmet;
» 5 oua;
» 120 g zahar;
» sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie;
» 40 g zahar pudra;
» 40 g amidon alimentar;
» 60 g unt moale;
» 2 linguri rom.
Aluat:
» 200 g faina;
» 1 galbenus;
» 125 g unt;
» 60 g zahar;
» 1 varf de cutit de sare.
Mod preparare:
Etapa I: Framantati faina cu galbenusul, untul, zaharul si sarea. Inveliti aluatul in folie de aluminiu si dati-l timp de 30 minute la frigider.
Etapa II: Incingeti cuptorul pana la 200 grade Celsius. Intindeti aluatul pe o planseta. Indoiti de mai multe ori o folie de aluminiu care sa corespunda perimetrului unei tavi (18 x 28 cm). Asezati aluatul in tava unsa cu ulei. Fixati marginea din folie de aluminiu. Intepati aluatul din loc in loc, acoperiti-l cu hartie de copt si presarati cateva boabe de fasole deasupra. Dati-l timp de 12 minute la cuptor. Scoateti tava si indepartati boabele si hartia de copt.
Etapa III: Spalati coacazele. Desprindeti boabele de pe ciorchine. Presarati migdalele si pesmetul pe aluat, apoi puneti pe deasupra jumatate din cantitatea de coacaze.
Etapa IV: Separati galbenusurile de albusuri. Amestecati galbenusurile, zaharul, sucul si coaja rasa de lamaie. Bateti spuma albusurile cu zaharul pudra, apoi incorporati-le in masa de galbenusuri. Adaugati amidon, untul, romul si restul de coacaze. Turnati glazura pe stratul de coacaze si dati prajitura timp de 45 minute la cuptor.
Timp: preparare - 60 minute; rece - 30 minute.
Ingrediente pentru 14 portii:
Umplutura si glazura:
» 750 g coacaze rosii;
» 2 linguri migdale macinate;
» 2 linguri pesmet;
» 5 oua;
» 120 g zahar;
» sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie;
» 40 g zahar pudra;
» 40 g amidon alimentar;
» 60 g unt moale;
» 2 linguri rom.
Aluat:
» 200 g faina;
» 1 galbenus;
» 125 g unt;
» 60 g zahar;
» 1 varf de cutit de sare.
Mod preparare:
Etapa I: Framantati faina cu galbenusul, untul, zaharul si sarea. Inveliti aluatul in folie de aluminiu si dati-l timp de 30 minute la frigider.
Etapa II: Incingeti cuptorul pana la 200 grade Celsius. Intindeti aluatul pe o planseta. Indoiti de mai multe ori o folie de aluminiu care sa corespunda perimetrului unei tavi (18 x 28 cm). Asezati aluatul in tava unsa cu ulei. Fixati marginea din folie de aluminiu. Intepati aluatul din loc in loc, acoperiti-l cu hartie de copt si presarati cateva boabe de fasole deasupra. Dati-l timp de 12 minute la cuptor. Scoateti tava si indepartati boabele si hartia de copt.
Etapa III: Spalati coacazele. Desprindeti boabele de pe ciorchine. Presarati migdalele si pesmetul pe aluat, apoi puneti pe deasupra jumatate din cantitatea de coacaze.
Etapa IV: Separati galbenusurile de albusuri. Amestecati galbenusurile, zaharul, sucul si coaja rasa de lamaie. Bateti spuma albusurile cu zaharul pudra, apoi incorporati-le in masa de galbenusuri. Adaugati amidon, untul, romul si restul de coacaze. Turnati glazura pe stratul de coacaze si dati prajitura timp de 45 minute la cuptor.
Timp: preparare - 60 minute; rece - 30 minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu