Ingrediente:
1/2 cupa cu apa calduta,
2 lingurite esenta de rom,
½ cupa cu smantana 14% grasime,
3 oua mari la temperatura camerei,
½ lingurita coaja de lamaie
6 lingurite de zahar,
1/2 cupa cu apa calduta,
2 lingurite esenta de rom,
½ cupa cu smantana 14% grasime,
3 oua mari la temperatura camerei,
½ lingurita coaja de lamaie
6 lingurite de zahar,
6 lingurite de margarina sau unt nesarat,(eu l-am topit un pic la microunde)
¾ lingurita de sare,
4 1/4 cupe de faina alba,
3 lingurite de drojdie pentru paine.
Pentru umplutura am folosit 150 gr. stafide si 100 gr. ciocolata cu lapte topita.
Mod de preparare:
1.- Se masoara cu exactitate ingredientele si se pun in cuva masinii conform ordinii scrise mai sus.
Mod de preparare:
1.- Se masoara cu exactitate ingredientele si se pun in cuva masinii conform ordinii scrise mai sus.
2.- Se introduce cuva cu ingrediente in masina de paine si se inchide capacul.
3.- Se alege programul 8 pentru “ aluat dulce ”.
4.- Se pune masina la treaba.
5.- Cand se aude beep-ul , se dezactiveaza masina, se scoate aluatul intr-un vas, se presara putina faina deasupra si se lasa la dospit cca 45 minute ( pana isi dubleaza considerabil volumul.).
5.- Cand se aude beep-ul , se dezactiveaza masina, se scoate aluatul intr-un vas, se presara putina faina deasupra si se lasa la dospit cca 45 minute ( pana isi dubleaza considerabil volumul.).
6.- Apoi se scoate aluatul pe o planseta unsa cu ulei, se imparte in 4 parti si se formeaza 2 cozonaci cu umplutura dupa preferinta, apoi se pun in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu faina.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu